Politică

Adevărații liberali se întreabă cine este vinovat: Iohannis, Cioloș sau Orban?

În 2015 profitând de presiunea străzi după drama de la COLECTIV, Victor Ponta și-a depus mandatul lăsând cale liberă domnului Iohannis de a numi alt premier. Deși o regulă nescrisă spune că înainte de alegeri guvernul care administrează treburile țări „încasează toate castanele” și se erodează masiv, domnul Iohannis nu a numit un premier tot de la PSD permițându-le acestora ca pe parcursul unui an de zile să se reabiliteze, iar la alegerile din 2016 să obțină un scor istoric. Văzând că „piesa” din 2015 are priză la electorat, PSD-ul a dat un „repetir” în 2019. Dacă alegerile pentru următorul legislativ vor avea loc la sfârșitul acestui an sau anul viitor cel mai câștigat din toată treaba va fi PSD-ul. Adevărații liberali își fac o întrebare pertinentă: cine este vinovat:

  1. Iohannis pentru că la numit pe Cioloș, dând posibilitatea PSD-ului să se întremeze.
  2. Cioloș care a acceptat mandatul în 2015 știind că în perioada de dinaintea alegerilor se va eroda masiv.
  3. Iohannis pentru că la numit pe Orban care se va eroda masiv în perioada de până la alegeri.
  4. Orban care a acceptat mandatul cu un an înainte de alegeri și care din grandomanie personală va scădea procentele PNL-ului la un procent care va pune în pericol o viitoare guvernare de dreapta fie ea și într-o coaliție lărgită.

 

Pentru adevărații liberali comportamentul lui Iohannis este suspect și pe undeva revoltător întrucât în două legislaturi diferite (2012-2016, 2016-2020) cu un an înainte de alegerile la termen a numit în funcție două guverne (Cioloș și Orban) cu o orientare pro-occidentală pentru a se eroda masiv dând posibilitatea PSD-ului să se reabiliteze și să se întoarcă pe cai mari la următoarele alegeri parlamentare:

  1. DE CE DOMNULE IOHANNIS, NU A-ȚI ȚINUT CONT DE SUGESTIILE CELOR DE LA USR-PLUS CARE V-AU SPUS CĂ INTRAREA LA GUVERNARE NU ESTE OPORTUNĂ?

 

 

Sursă Foto: Facebook
  1. DE CE NU I-AȚI LĂSAT PE CEI DE LA PSD SĂ MĂREASCĂ PENSIILE CU 40%?
  2. DE CE NU A-ȚI ȚINUT CONT CĂ PSD AVÂND MAJORITATE EMITE LEGI CARE OBLIGĂ GUVERNUL ORBAN SĂ FACĂ ROST DE BANI ÎN PLUS FAȚĂ DE CEI PREVĂZUȚI ÎN BUGETUL CARE SE ÎNTOCMEȘTE LA ÎNCEPUT DE AN AȘA CUM A PROCEDAT ȘI CU GUVERNUL CIOLOȘ.
Sursă Foto: Facebook

 

  1. ȘTIȚI CĂ PRIN FAPTUL CĂ A-ȚI NUMIT UN GUVERN LIBERAL, A-ȚI EXPUS ACEST EXECUTIV LA INTRAREA ÎN INCAPACITATE DE PLATĂ PENTRU CĂ PSD-UL NU VA IERTA NIMIC PENTRU A-ȘI ATINGE OBIECTIVELE DIABOLICE?
  2. ȘTIȚI DOMNULE IOHANNIS CĂ (ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE PNL-UL VA FI „DEMOLAT” DE ACȚIUNILE IRESPONSABILE ALE PSD-ULUI)- ADEVĂRAȚII LIBERALI VĂ POT BĂNUI DE BLAT CU PSD-UL.

NOTA REDACȚIEI: Ne-am dori ca acest scenariu sumbru să nu se adeverească și aceasta pentru sănătatea democrației românești.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close