Politică

Acord unanim în Senat pe inițiativa legislativă USR PLUS de a elimina necesitatea persoanelor cu handicap ireversibil să meargă la reevaluări periodice

Inițiativa legislativă a senatorului USR PLUS Robert Zob și a deputatului USR PLUS Radu Panait, care prevede ca persoanele cu handicap ireversibil să beneficize de certificate de handicap cu valabilitate nelimitată, a întrunit acordul unanim al reprezentanților partidelor care au luat cuvântul la dezbaterile de azi, din Plenul Senatului.

Susținând inițiativa în Plen, senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan, membru al Comisiei de sănătate din Senat, a argumentat că certificatul de handicap eliberat de către Comisia de evaluare în cazul persoanelor cu modificări structural anatomice ireversibile să fie permanente, ca și dizabilitatea în sine.

Claudiu Mureșan: ”Este vorba de persoane cu deficiențe funcționale sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare. De multe ori, în practica de zi cu zi, comisiile nu aplică și în mod unitar cadrul legal care prevede ca permanent termenul de valabilitate al acestor certificate. Vom vota pentru ca aceste situații să nu se mai repete, să eliminăm această problemă din viața unor persoane greu încercate. Până la urmă, este vorba de respectul și compasiunea pe care trebuie să le avem unii față de alții.”

Senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan, care este și membru în comisia de Sănătate, a anunțat votul pozitiv al grupului USR PLUS asupra inițiativei parlamentare și a cerut tuturor partidelor să o susțină, prin votul lor.

Inițiativa legislativă a rămas la votul final, Senatul fiind prima cameră sesizată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close