Politică

CIUMA ROȘIE pornește incendiul după care cu nerușinare strigă „să vină pompierii”

La ministerul sănătății, angajații (Burghezia Bugetară) au făcut front comun cu CIUMA ROȘIE, BĂIEȚII DEȘTEPȚI și trusturile de presă ticăloșite pentru al sabota pe Vlad Voiculescu. Criza citostaticelor a fost creată de „neglijența voită” a angajaților ministerului sănătății. acest neajuns major ar fi trebuit să fie punctul forte pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Între timp, Vlad Voiculescu nu mai este la ministerul sănătății, dar răul făcut de angajații ministerului sănătății a ieșit la iveală. Nu există nici-o probă care să demonstreze că, Vlad Voiculescu s-ar fi opus programului prin care sunt tratați bolnavii de cancer. Și totuși televiziunile aservite CIUMEI ROȘII (Antena 3, România TV) îl denigrează pe Vlad Voiculescu inducând în rândul populației ideea că bolnavii de cancer sunt lăsați să moară și vinovați sunt Vlad Voiculescu și USRPLUS. Această mizerie este susținută și de Gabriela Firea a cărei ultimă declarație o expunem:   

„Nu le pasā de oameni, de bolnavi! De aproape 2 săptămâni, pacientii de la Institutul Oncologic București nu mai au medicamentele de care au nevoie, iar medicii, disperați, au avertizat Ministerul Sănătății ca este nevoie de „urgentarea aprovizionării cu cele necesare, pentru a nu atenta la siguranța pacienților noștri”.

Acesta este doar unul din rezultatele activității dezastruoase a fostului ministru al Sănătății, cu consecințe tragice asupra vieții românilor.

Lipsa de acțiune, de coerență, de umanitate a dus la apariția unor situații de neacceptat în orice stat civilizat.

După ce anul trecut, numărul internărilor bolnavilor oncologice a scăzut cu aproape 50% față de 2019, acum nu mai dispun nici medicamentele de care au nevoie.

Oricum am privi-o, situația de la Institutul Oncologic București este de neacceptat.

Managerul Bogdan Tănase, numit acum o lună de fostul ministru, aruncă vina pe fosta conducere a spitalului, care nu ar fi avut o politică de achiziții eficientă.

Dar uită să menționeze că a făcut parte, și până acum o lună, din conducerea spitalului, în calitate de director medical!

Adică acea persoană care are ca principala responsabilitate supravegherea și desfășurarea în cele mai bune condiții a actului medical, a aprovizionării cu materiale medicale și medicamente.

Noul ministru al Sănătății trebuie să ia măsuri urgente, să asigure bugetul necesar pentru achiziția de medicamente, luând în considerare numărul real de bolnavi tratați în ultimul an.

De asemenea, trebuie să verifice în ce măsură a fost respectată legea în privința achizițiilor, și nu doar la IOB, ci peste tot în țară.

Încheierea unor acorduri-cadru pentru furnizarea de medicamente poate dura și peste 6 luni, timp pe care bolnavii oncologici nu îl au.

Ei așteaptă tratamentul azi, nu mâine sau peste un an.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close