Politică

Fiind simpatizant PSD și al Gabrielei Firea, Managerul spitalului FOIȘOR se face vinovat de transferul bolnavilor în toiul nopții

Încă de la început trebuie să precizăm că, spitalele care sunt transformate în spitale suport COVID sunt selectate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) de la nivelul municipiului București și de la nivelul fiecărui județ. Selecția se face ținând cont de două mari criterii:

  • Dotări și personal calificat pentru a asigura asistența medicală specifică SARS-Cov2.

Spitalul FOIȘOR a fost selectat pe baza criteriilor mai sus enunțate, iar conducerea spitalului știa de acest lucru încă din data de 26 martie 2021. La acea dată a fost emis ordinul numărul 434. Acest ordin a fost reînoit la data de 2 aprilie a.c. În dimineața zilei de 9 aprilie 2021, conducerea spitalului foișor a fost anunțată că unitate se transformă în spital COVID. Managerul unității Ioan Cristian Stoica a refuzat să se supună deciziei luate de șeful DSU Raed Arafat, care avea avizul ministrului sănătății, care la rândui avea avizul DSP București. Până la urmă întârzierea provocată de refuzul lui Ioan Cristian Stoica s-a soluționat prin asumarea de către „Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale București”. Despre Ioan Cristian Stoica se știe că este simpatizant PSD și un înverșunat împotriva USRPLUS. Acum a avut ocazia să îi dea o palmă nemeritată lui Raed Arafat și lui Vlad Voiculescu. Încă o precizare FOARTE IMPORTANTĂ: fără aprobarea venită din partea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, spitalul FOIȘOR  nu ar fi fost transformat în spital suport COVID, chiar dacă ordinul pentru această operațiune a fost dat de Raed Arafat și avizat favorabil de către Vlad Voiculescu. Deci să se rețină clar că decizia finală pentru transformarea spitalului FOIȘOR în spital suport COVID revine exclusiv  Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti este serviciu public organizat ca instituție publică de interes local al Municipiului București cu personalitate juridică, finanţată din bugetul Municipiului București). Această instituție îl are ca director pe Vasile Apostol.

Sursa Foto Spotmedia

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close