Politică expres 3

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Oana-Gianina Bulai (Grupul parlamentar al PSD) „Sărbătorile pascale pot fi un pas către normalitate!”

Suntem în Săptămâna Mare, iar în acest an, spre deosebire de cel trecut, vom putea să celebrăm Învierea Domnului conform datinilor străbune.

 

 

Deşi, respectând anumite condiţii, credincioşii vor putea să meargă la Sfânta Biserică pentru a participa la slujba de Înviere. Este un început, aş spune, către revenirea la o normalitate, desigur, nu normalitatea pe care o cunoşteam înainte de pandemie. Însă, mă bucură nespus faptul că vocile românilor, împreună cu cea a Bisericii, au reuşit să îi determine pe factorii de decizie să reconsidere măsurile restrictive pe care le-au impus şi care ne-ar fi putut opri, şi în acest an, să participăm la slujba de Înviere.În plină pandemie, consider că este important ca ai noştri conducători să decidă lucrurile nu doar cu statisticile în faţă, asemenea unor contabili, ci şi cu SUFLETUL. Am trecut peste un an extrem de greu, dar un an din care am învăţat, sper eu, multe. Pot să vă spun sigur că românii, romaşcanii mei, au învăţat multe din această criză. Știu ce au de făcut pentru a se proteja, pentru a rămâne în siguranţă în faţa virusului. De aceea, stimaţi guvernanţi, încetaţi a-i mai trata pe români drept nişte iresponsabili şi începeţi să colaboraţi cu ei.Colaborarea cu reprezentanţii cultelor religioase a fost una extrem de benefică, după cum s-a văzut. Pe de o parte, cei care au pierdut pe cineva drag de Covid-19 îi pot înmormânta conform tradiţiei creştine, îmbrăcaţi, nu în saci de plastic. De asemenea, vocea românilor, o voce extrem de puternică atunci când vine vorba de credinţă, alături de dorinţa reprezentanţilor cultelor religioase de a nu ne pierde speranţa şi obiceiurile străbune, au făcut ca, în cazul sărbătorilor pascale, restricţiile drastice pe care unii au încercat să le impună cu forţa să fie ridicate.Eu sunt din Neamţ, un colţ de rai, un loc plin de spiritualitate. În această pandemie, oamenii din Roman şi din alte localităţi nemţene mi-au spus cum credinţa în Dumnezeu i-a ajutat să treacă cu bine peste această perioadă dificilă. Deşi nu se vorbeşte despre asta, Biserica a fost alături de enoriaşi. Pe parcursul ultimului an de zile, Biserica a fost cea care ne-a învăţat să transformăm suferinţa în speranţă. Biserica a suferit mult în acest ultim an, deoarece credincioşii nu au putut să se roage în lăcaşurile de cult. Cu toate acestea, Biserica nu a încetat să fie alături de oameni. Credinţa este o componentă fundamentală a fiinţei şi identităţii poporului român. Este un lucru pe care nimeni nu trebuie să îl uite.In perioade de criză nu trebuie să ne pierdem credinţa, valorile, tradiţiile! Ele ne definesc pe noi, românii, ca popor. Cine nu înţelege asta, atunci nu înţelege ce înseamnă să fii român! Țara noastră are nevoie de lideri cărora să le pese de identitatea noastră ca popor. Credinţa în Dumnezeu este cea care a fost şi va rămâne mereu în inima românilor, oricât de mult ar încerca unii şi alţii să ne-o interzică sau să ne spună că nu mai avem nevoie de religie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close