Politică expres 1

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului transportului soluții S.F

Dumitru Oprea ignorând faptul că, suntem ultima țară din UE, ca și infrastructură în domeniul transporturilor, îi cere ministrului transportului, implementarea de aplicații inteligente în domeniul transportului: Aerian, Feroviar, Maritim, Fluvial și rutier. Nu contestăm faptul că, acestea nu sunt necesare, dar prioritar în domeniul transporturilor, rămâne infrastructura, care este deficitară. După ce se va fi rezolvat „acest capitol” putem vorbi și de implementarea aplicațiilor inteligente. Referitor la acest capitol și pentru corecta informare, redăm integral declarația de presă a deputatului PNL Dumitru Oprea:

 

primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Pe când aplicaţii inteligente pentru transportul public?

„Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a solicitat ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informaţii privind măsurile avute în vedere pentru susţinerea dezvoltării aplicaţiilor inteligente pentru transportul public de persoane.

„În marile capitale şi oraşe ale lumii, inclusiv în România, există aplicaţii inteligente integrate pentru transportul public de persoane.

Aceste aplicaţii oferă călătorilor informaţii în timp real cu privire la modalitatea de transport, trasee, distanţe, staţii, legături, tarife practicate, posibilitatea de rezervare şi achiziţie online de bilete.

Cu toate acestea, în România, există numeroase oraşe şi zone în care este o adevărată aventură să călătoreşti, pentru că informaţiile despre transport nu sunt integrate şi, mai ales, nu sunt corelate”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Transporturilor detalii despre posibilitatea de a oferi datele disponibile, în condiţii legale, pentru dezvoltarea de aplicaţii inteligente pentru transportul public, atât cel feroviar, cât şi cel rutier, naval şi aerian.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close