Politică 3

Adrian Felician Cozma (Grupul parlamentar al PNL) Pedepse mai aspre pentru infractorii care comit acte de violentă împotriva copiilor

Înainte de a fi avocat, înainte de a fi deputat, sunt tată. Violența față de minori a atins cote alarmante. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat în ultimele zile la Hunedoara sau Suceava. Lucrurile nu mai pot rămâne așa!

 

 

Am depus o propunere legislativă care să descurajeze violenţa faţă de minori. E important ca orice formă de violenţă să fie aspru pedepsită pentru a ne proteja de violenţă şi de orice formă de tentativă care poate produce vătămarea corporală şi mintală a minorilor, în primul rând, şi a cetăţenilor în general.Ultimele evenimente ne-au arătat că trebuie să acţionăm rapid, fiindcă fiecare dintre noi, fiecare copil, poate fi următoarea victimă. Agresorii trebuie îndepărtaţi din viaţa socială.Copiii trebuie protejaţi de persoanele violente.Nu de puţine ori, persoanele care utilizează forţa şi violenţa împotriva minorilor, şi nu numai, au primit pedepse mici, au reuşit să revină în libertate foarte uşor şi au produs noi violenţe, unele extreme care au dus şi la moartea unor oameni.Avem de ales. Alegem viaţa şi integritatea noastră sau riscăm mereu, aplicând o legislaţie care nu descurajează violenţa, ci chiar o încurajează.Avem foarte multe exemple care ne obligă să luăm măsuri pentru protejarea cetăţenilor mai ales a celor lipsiţi de orice formă de apărare cumsunt copiii sau bătrânii. Consecinţele le ştim şi sunt tragice. Vătămări corporale grave, boli fizice pe termen îndelungat sau chiar pe viaţă, probleme privind dezvoltarea capacităţii cognitive, sindromul stresului post-traumatic, probleme de sănătate mintală, comportamentală, moarte.Nu există niciun fel de motivare în a înlesni pedepsele unor infractori care utilizează violenţa şi care produc nesiguranţă pe străzi.Nu în ultimul rând, toate aceste fapte reprobabile şi comportamentul violent al unor indivizi care se manifestă foarte des, ne costă foarte mult din toate punctele de vedere.Spre exemplu, dacă violenţele de o gravitate mai mare am propus pedeapsă cu detenţiunea pe viaţă.Am propus majorarea tuturor pedepselor care au ca victime minori.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close