Politică 2

Deputatul Alexandru Muraru, desemnat astăzi de conducerea PNL să facă parte din Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI

Deputatul Alexandru Muraru a fost desemnat de către conducerea PNL să facă parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Alexandru Muraru este singurul deputat din Iaşi, din ultimii 30 de ani, care face parte din această comisie al cărei rol este controlul civil al activităţii Serviciului Român de Informaţii.

”Pentru mine, esenţial este ca prin acest control civil exercitat asupra SRI de către Parlament să crească gradul de încredere al românilor în această instituţie fundamentală pentru orice democraţie. SRI trebuie să fie ferit de orice fel de imixtiune politică şi mă bucur că în ultimii ani putem spune că acest serviciu de intelligence este deconectat de la influenţele politicului. Reformele din ultimii ani au atras încrederea sporită a partenerilor euro-atlantici. Este esenţial ca aceste reforme să continue! SRI este fundamental pentru siguranţa cetăţeanului român. Voi lucra îndeaproape cu ceilalţi colegi din comisie şi cu specialiştii pentru că România este una dintre puţinele ţări care încă nu are o lege a securităţii cibernetice. Mai mult, este nevoie de noi instrumente legale ce ar permite adaptarea capabilităţii serviciului la evoluţiile tehnologice. Totodată, voi sprijini îndeaproape, prin expertiza mea, prioritatea PNL pentru un nou pachet de legi ale securităţii naţionale”, a spus Alexandru Muraru, deputat PNL.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close