Politică 2

Claudiu Năsui manifestă respect maxim pentru cetățeanul roman

Din postura de ministru al economiei, Claudiu Năsui demonstrează vechii clase politice că, se poate face administrație transparentă în folosul cetățeanului. În acest sens, Claudiu Năsui a realizat o platformă pe care „vor fi urcate” toate contractele încheiate de ministerul economiei. Această decizie reprezintă o premieră pentru politica din România și totodată o doză de maxim respect față de contribuabilul român. Despre această speță, dar și cum puteți accesa platforma lansată de Claudiu Năsui, vă expunem ultima sa postare:

 

 

„Transparență totală. Ministerul economiei publică toate contractele cu statul.

În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii.

Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fi ușor de găsit de oricine este interesat.

Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei și o găsiți la acest link: https://bit.ly/2NAElkk

Contribuabilii români plătesc taxe și impozite în România și încă mari (avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să știe nu doar marile direcții în care merg banii lor, ci și concret la cine și pe ce s-au dus.

Nu ne oprim aici.

De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică.

Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeți dacă se verifică.

Am atras multă animozitate prin refuzul de a semna „ca primarul” tot felul de contracte aduse pe ultima sută de metri. Nu am venit aici să-mi fac prieteni. Am venit aici să sprijin mediul de afaceri autentic (care nu există doar grație contractelor cu statul) și să opresc căpușarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecințele.

Cu mai multă transparență fiecare cetățean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele sistemului și să propună soluții.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close