Politică 1

Siegfried Muresan, europarlamentar PNL și vicepreședinte al PPE: „Vot istoric pentru România și pentru Uniunea

Raportul legislativ privind Mecanismul European de Redresare și Reziliență a fost  în plenul Parlamentului European cu 582 voturi „pentru”, 40 „împotrivă” și 69 abțineri. În urma acestui vot, mecanismul va intra oficial în vigoare devenind legislație europeană, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL / PPE), coraportor al Parlamentului European asupra Mecanismului.

„A fost aprobat în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, raportul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență pe care l-am coordonat în ultimele 6 luni din poziția de co-raportor.

Rezultatul votului: 582 de voturi pentru, 40 de voturi împotrivă și 69 de abțineri. Mecanismul are un buget de 672,5 miliarde de euro și este cel mai mare program de investiții adoptat vreodată la nivelul Uniunii Europene. 30,5 miliarde de euro din acești bani vor veni în România pentru redresare economică, pentru infrastructură, școli, spitale, digitalizarea și combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Mureșan.

Premierul Florin Cîțu: Din banii la care România va avea acces prin Mecanismul financiar european, vom finanța construcția de noi spitale și modernizarea celor existente.

De asemenea, Premierul Florin Cîțu a salutat miercuri votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare și reziliență, în valoare de 672,5 miliarde de euro și din care România poate atrage peste 30 de miliarde de euro, afirmând că din acești bani vor fi construite spitale noi și vor fi modernizate cele existente.

”Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenție pentru finanțarea investițiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde și reforme structurale.

Din banii la care România va avea acces prin acest mecanism financiar european, vom finanța și construcția de noi spitale, precum și modernizarea și extinderea celor existente.

Vrem să finalizăm în Guvern cât mai curând Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât România să aibă acces într-un termen cât mai scurt la această finanțare europeană”, a declarat Cîțu.

Orban, despre Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă aprobat de PE:  E principalul instrument UE pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemie

Și Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă aprobat de Parlamentul European este principalul instrument al Uniunii Europene pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia de COVID.

„Aseară a fost aprobat în plenul Parlamentului European, cu largă majoritate, raportul privind Mecanismul de Redresare și Reziliență. Este un succes important pentru România şi pentru Uniunea Europeană şi pot spune că am satisfacţia datoriei ȋmplinite.

Acordul final dintre Consiliu și Parlamentul European în privința înființării Mecanismului de redresare și reziliență și punerea în mișcare a acestuia reprezintă principalul instrument UE pentru relansarea economică, în urma crizei generate de pandemia COVID-19, cu un buget total în valoare de 672,5 miliarde de euro.

Din acest buget, României îi revine suma de 30,5 miliarde de euro. Președintele Klaus Iohannis, împreună cu guvernul pe care l-am condus, a reușit să obțină fondurile europene necesare pentru România, pentru a trece de această perioadă de criză economică determinată de pandemie și pentru implementarea planului nostru de reformă și investiții.

Este un succes pentru România și mai ales pentru cetățenii acestei țări, pentru că toți acești bani europeni reprezintă o şansă la la dezvoltare, la o viaţă mai bună, pentru fiecare dintre cei care vor beneficia de investițiile care se vor derula din acest mecanism.

Cei 30,5 miliarde euro care vor veni în România vor fi utilizați pentru redresare economică, pentru infrastructură, școli, spitale, digitalizarea și combaterea schimbărilor climatice.

Trebuie să subliniez și rolul important pe care l-a jucat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, care a coordonat raportul privind Mecanismul de Redresare, în ultimele 6 luni, din poziția de co-raportor al Parlamentului European”, a declarat Orban.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close