Politică 1

Reacția Violetei Alexandru după tăierea pensiilor speciale

Deși a fost cel mai valoros ministru al cabinetului Orban, Violeta Alexandru în mod nedrept a fost înlăturată de la conducerea ministerului muncii. Actualmente, domnia sa este șefa comisiei de muncă și protecție socială din parlamentul României. Din această poziție, Violeta Alexandru are misiunea de a elabora o nouă lege a salarizări și o nouă lege a pensiilor. Cunoscând faptul că, Violeta Alexandru are capacitatea și dorința de a munci mult peste program estimăm că, cele două legi vor fi elaborate într-un interval de timp foarte scurt. Ieri 17 februarie 2021, Violeta Alexandru și-a adus contribuția la eliminarea pensiilor speciale pe care le primeau parlamentarii. După vot, Violeta Alexandru a trăit un moment de euforie pe care l-a exteriorizat pe pagina sa de facebook, pe care îl redăm integral:

 

 

„Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal, partidul cu o pondere mai mare în coaliția de la guvernare, a vrut ca pensiile speciale ale parlamentarilor să fie eliminate. Are o mare legătură cu ceea ce s-a întâmplat astăzi. A fost o decizie politică asumată, una fără de care s-ar fi tras în continuare de timp. Cu tot felul de motive, cu toate tipurile de interpretări juridice. Tot aici eram și peste 5-7-9 ani dacă nu se lua decizia politică. Acesta nu este un subiect cu privire la care decizia să fi venit de la sine. Nu este o lege din acelea pe marginea cărora mă lupt eu cu Solomon – PSD la Comisia de Muncă. A fost de asumare și da, îmi doresc ca în politică să fie cât mai mulți oameni care își asumă deciziile mai ales atunci când au posibilitatea să determine luarea deciziilor. De pe margine, e foarte ușor să vorbești despre asumare.

Sper (dar nu cred) că vor renunța unii să conteste, să încerce în continuare să nu intre în vigoare decizia luată astăzi. România pare captivă în “mâinile” nevăzute ale diverselor interese. O clasă politică nu poate să nu țină cont de ceea ce oamenii spun, pe bună dreptate: să fim toți egali în fața unui principiu – nicio pensie mai mică decât contribuțiile plătite pentru venit, totul pe baza venitului muncit. Nu spune nimeni ca după munca în parlament să nu ai beneficiul plății unor contribuții de pe urma unei indemnizații consistente prin raport cu veniturile oamenilor. Oricum îl ai. Nu îți ajunge?

Am ieșit, după vot, la un moment dat, pe ușa Parlamentului gândindu-mă câtă energie s-a consumat în acești ani pentru protejarea privilegiilor. De aceea nici nu mai participă oamenii în viața politică, în viața publică. Trebuie să fii un politician trist dacă nu înțelegi ceea ce se întâmplă în societate.

Am luat parte la o decizie importantă pentru România. Mă uitam prin sala de plen: ce de oameni care “se băteau cu o cărămidă în piept”. Un om a decis când a venit momentul deciziei iar decizia lui a fost cheia.”

Articole similare

Un comentariu

  1. Doamna Alexandru a devenit politruc . A reusit sa inalte o oda sefului de partid . Cand, acum patru ani , au avut altii initiativa L. Orban a luat pozitia strutului . Acum dintr-o data a descoperit oul lui Columb si s-a pus pe clocit alaturi de prietenii din USL .Tot alaturi de psdei va gasi cum sa omoare anularea pensiilor speciale pentru primarii transferati de la PSD la PNL si invers pentru ca sunt copii perechii Ponta- Antonescu finii perechii Liviu- Irinuca dragnea — marele nas al USL ului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close