Politică 1

Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD) Guvernul Cîţu, Guvernul austerităţii

Noul Guvern, format în jurul PNL-USR-UDMR, este sinonim cu tăierile şi austeritatea. Din păcate, aşa numitele partide de dreapta ştiu doar să taie din veniturile românilor. Taie pensii, alocaţii, salarii, şi chiar măsuri pentru relansarea mediului economic.

În pregătirea bugetului pentru anului 2021 au declarat senin şi cu mult cinism că nu vor majora pensiile conform legii date de ei anul trecut şi nici nu vor indexa pensiile cu rata inflaţiei. Adică puterea de cumpărare a seniorilor noştri, care şi aşa este mică, va fi şi mai mică anul acesta, deoarece Guvernul de dreapta a decis să nu indexeze pensiile cu rata inflaţiei.

Mai mult, au zis că vor veni cu o nouă lege a pensiilor care să rezolve inechităţile existente, cu un termen anunţat la calendele greceşti. Da, au spus că vor veni cu o nouă lege, dar peste câţiva ani, că oricum nu e aşa mare grabă şi e foarte greu.Poate vă gândiţi că pun accent pe viitor, pe copii, însă vă înşelaţi. Cu acelaşi cinism incalificabil au decis să nu mai majoreze alocaţiile copiilor, deşi chiar ei au promovat o lege prin care alocaţiile erau mărite în trepte, dar acum se pare că nu mai contează nici copiii.Evident, ca orice Guvern de dreapta care se respectă, nu a ratat şansă să taie din veniturilor bugetarilor. Nu, nu de la bugetarii de lux au tăiat, ci de la toţi bugetarii. Prin îngheţarea salariilor au menţinut inechităţile existente în sistem, pe care legea dată de PSD le rezolva până în 2022, dar Guvernul Cîţu a preferat să le menţină.Să zicem că fiind de dreapta nu le pasă de oameni, dar se pare că nu le pasă nici de mediul economic, deoarece au luat măsuri care dăunează unor industrii grav afectate de pandemia COVID-19, cum este HoReCa.Domnul prim-ministru Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern din 30 decembrie 2020 declara: „În continuare susţinem sectorul HoReCa şi pentru 2021 rămân voucherele de vacanţă pentru personalul plătit din fonduri publice”. Nici nu a început bine anul 2021 şi a şi decis să nu mai acorde vouchere de vacanţă, că şi aşa o duc prea bine cei din industrie.Problema e că măsura adoptată are efecte negative asupra bugetului, deoarece toate aceste firme care erau stimulate de voucherele de vacanţă plăteau salarii, taxe şi impozite, care se întorceau înzecit la bugetul de stat.În industria HoReCa activau peste 16.000 de companii, care aveau aproximativ 130.000 de angajaţi, iar datele statistice ne demonstrează efectul benefic pentru turismul intern pe care l-au avut voucherele de vacanţă. Aştept, cu interes, să văd câte vor mai rămâne după aceste „ajutoare” date de Guvernul de dreapta.Prin urmare, Guvernul Cîţu este interesat exclusiv de a umple buzunarele clientelei de partid şi promovează austeritatea pe toate celelalte planuri, iar acest lucru va afecta capacitatea economică a României de a-şi reveni din criză.Sper, însă, ca înainte de a promova aceste măsuri să se gândească şi la oameni, măcar la pensionari şi la copii. Nu lăsaţi pensionarii să aştepte la nesfârşit recalcularea pensiilor, nu lăsaţi copiii fără viitor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close