Politică 1

Ministrul Muncii (Raluca Turcan) întreprinde măsuri concrete pentru a ajuta românii care lucrează în străinătate

Dând dovadă de adevărat patriotism, Raluca Turcan întreprinde măsuri concrete prin care să ajute românii care lucrează în străinătate. Ultima acțiune în acest sens îi vizează pe românii care lucrează în Olanda, iar detalii în acest sens găsiți în ultima postare a Ralucăi Turcan pe care o redăm în continuare:

„În Olanda sunt în jur de 70 000 de români care lucrează ca sezonieri, preponderent în domeniul agricol. Am discutat, în cursul întâlnirii pe care am avut-o cu Excelența Sa dl. Roelof Sander van Ees, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, despre oportunitățile și despre condițiile de muncă oferite acestora. Olanda asigură tratament egal între lucrătorii români și cei olandezi, iar facilitățile și drepturile de care beneficiază sunt aceleași.

De asemenea, am apreciat în mod deosebit disponibilitatea manifestată de Excelența Sa, în numele țării pe are o reprezintă, de a sprijini efortul nostru de integrare a persoanelor vulnerabile pe piața muncii. Din acest punct de vedere, programele de formare și calificare pentru persoanele vulnerabile, pe care Ambasada Olandei dorește să le susțină, pot însemna o șansă la un loc de muncă mai stabil și mai bine plătit pentru orice persoană aflată în nevoie.

De altfel, există deja o substanțială cooperare bilaterală dintre România și Olanda în domeniul pieței muncii și al ocupării, dar și în cel al securității sociale, pe care dorim să o continuăm cu proiecte comune ale instituțiilor în domeniu din cele două state.

Nu în ultimul rând, un domeniu important al colaborării dintre țările noastre, pe care l-am discutat cu Excelența Sa dl. Roelof Sander van Ees a fost cel al combaterii traficului de persoane. Preocupările noastre în acest domeniu vizează acțiuni comune ale ministerelor de resort din cele două țări, pentru a reuși împreună să prevenim acest fenomen, dar și să identificăm și să acordăm sprijinul necesar celor care devin victime.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close