Politică 1

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Valentin-Ilie Făgărăşian (Grupul parlamentar al PNL) Atingerea obiectivelor campaniei de vaccinare din România şi revenirea la normalitate depind de fiecare dintre noi

Deputatul PNL Valentin Făgărăşian consideră că Guvernul României a organizat responsabil şi eficient campania de vaccinare, iar atingerea ţintei de 10 milioane de persoane vaccinate până la finalul verii se poate realiza dacă populaţia va sprijini acest proces şi va dori să se vaccineze:

 

 

”Deşi statele dezvoltate din Uniunea Europeană au sisteme sanitare performante, procesul de vaccinare se desfăşoară cu dificultate, iar ritmul de imunizare nu este la nivelul aşteptărilor. În ţara noastră, măsurile adoptate de Guvern la finalul anului trecut şi începutul acestui an, precum şi implicarea structurilor Armatei Române în acest efort naţional, au determinat o campanie de vaccinare cu rezultate mult peste aşteptări, ţara noastră fiind în topul statelor care şi-au imunizat populaţia împotriva acestui virus nemilos. De pildă, zilele trecute am reuşit deja să depăşim cifra de 3 milioane de români imunizaţi cu una sau două doze de vaccin, ceea ce ne dă speranţa că până la începutul verii am putea să depăşim 5 milioane şi chiar 10 milioane de persoane în luna august. Cu toate acestea, chiar dacă Guvernul s-a achitat ireproşabil de toate sarcinile, a creat centre de vaccinare, a acordat şi acordă stimulente personalului medical şi a asigurat numărul de doze necesare, fără sprijinul populaţiei nu ne putem atinge nici obiectivele de inumizare şi nici nu putem spera la o eliminare totală a restricţiilor. Aşadar, fiecare dintre noi ar trebui să înţeleagă beneficiile vaccinării şi să îşi convingă aproiaţii că vaccinarea împotriva virusului este singura cale către revenirea la normalitate.Faptul că numărul de persoane imunizate creşte de la o zi la alta îmi dă speranţa ca în perioada imediat următoare România va acorda o atenţie deosebită şi românilor plecaţi temporar din ţară, pentru relaţii de muncă. Vorbim despre milioane de români, fraţi, surori, părinţi sau copii, a căror sănătate trebuie protejată şi care nu sunt cuprinşi în programele de vaccinare din statele gazdă. Am toată încrederea că Guvernul României va veni cu soluţii eficiente în acest sens, indiferent dacă vaccinarea românilor din diaspora se va face în secţii consulare sau în aeroporturi. Românii din diaspora îşi doresc cu toată puterea să se vaccineze pentru a putea continua să lucreze şi pentru a putea să-şi întreţină şi să-şi viziteze nestingheriţi familiile rămase acasă, în România.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close