Eveniment

Ministerul de interne a remis un comunicat în care prezintă un bilanț al activități ai acestei instituții.

„Am considerat că este de interes pentru toți cetățenii și, bineînțeles, de datoria noastră să vă facem cunoscute rezultatele structurilor Ministerul Afacerilor Interne, pe timpul sezonului estival, mai ales în contextul pandemiei.

Așa cum am anunțat și la începutul sezonului estival,am acționat în baza Planului General de Măsuri pentru asigurareaordinii publice la nivelul întregii țări,aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela.

 

Pentru ca cetățenii să fie în siguranță, au acționat, în medie, zilnic, peste 24 mii de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, piloți, precum și polițiști locali.

 

Efectivele au fost organizate pentru a asigura o prezență activă, la vedere, în stradă, astfel încât să fim mereu la datorie pentru dumneavoastră, în medie fiind prezente în teren aproximativ5 mii de patrule pe zi.

În acest sezon estival, angajații Ministerul Afacerilor Interne au intervenit, în sprijinul cetățenilor, la peste395 miide sesizări, au depistat 1.235 de urmăriți și au prins în flagrant peste   13 miide autori de infracțiuni.

 

Vreau să subliniez faptul că în acest sezon estivalinfracționalitatea a scăzut,comparativ cu perioada similară din anul trecut,cu peste 9%.

 

Pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi, au fost prezenți, zilnic, peste 1.600 de polițiști rutiericare au acționat pentru fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere grave.

 

Au fost reținute 51 mii de permise de conducere și aproximativ 18 miide certificate de înmatriculare.

 

Acțiunile polițiștilor rutieri au contribuit la creșterea siguranței pe drumurile publice, fiind constatată o scădere cu peste 18% a numărului de accidente rutiere grave.

Peste 3.600 de polițiști de frontieră au asigurat, zilnic, supravegherea, monitorizarea și controlul frontierei de stat depistând peste 6.300 de persoane care încercau să intre ilegal în România, și au aplicat 2.200 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei.

 

La rândul lor, efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au desfășurat peste100 mii de intervenții în sprijinul cetățenilor care se aflau în diferite situații de risc.

 

În scop preventiv, inspectorii din cadrul I.G.S.U.au efectuat 8 mii de controale dintre care 1.340 la unități de turism și 1.355 la restaurante, cluburi și terase. Au fost aplicate peste 4.600 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 8 milioane de lei.

 

Având în vedere numărul mare de cetățeni prezenți pe litoral, au fost luate măsuri suplimentare pentru protejarea acestora și prevenirea faptelor antisociale, fiind detașați în jud. Constanța peste 1.000 de polițiști și cadre I.G.S.U..

În acest sezon estival, au fost operaționalizate 24 de puncte de lucru temporare pentru asigurarea intervențiilor prompte la situațiile de urgență.

 

Așa cum știți, împreună cu celelalte instituții, am acordat o atenție deosebită, acțiunilor de verificare a respectării măsurilor pentru limitarea răspândirii COVID.

La finalul sezonului estival, ne-am fi dorit să anunțăm că NU a fost cazul să dăm amenzi, dar au fost persoane și agenți economici care nu au înțeles să respecte aceste reguli menite să protejeze sănătatea tuturor.

În total, pe toată perioada sezonului estival, la nivelul întregii țări au fost verificate aproape 2,4 milioane de persoane și peste 274 mii de operatori economici.

 

Mulțumim celor care au respectat legea, dar trebuie să conștientizăm că urmează o perioadă în care putem spune că vom da un nou examen al responsabilității: începe școala, vin alegerile, și este necesar să fim mult mai atenți și să ne protejăm sănătatea mult mai bine.

 

Înainte de a încheia, doresc să mulțumesc, în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne,tuturor angajațilorpentru că și-au făcut datoria cu profesionalism și implicare, în condiții dificile, fiind expuși unui risc suplimentar în această perioadă.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close