Eveniment

MICROBUZELE ȘCOLARE, OPRITE ÎN TRAFIC PENTRU VERIFICĂRI

Săptămâna trecută, activitățile dedicate începerii noului an școlar au vizat verificarea, de către polițiști, a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, utilizarea centurilor de siguranță și respectarea normelor rutiere, precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada 14-18 septembrie 2020, poliţiştii rutieri din țară au controlat 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.

Polițiștii vor continua controalele din trafic care vizează microbuzele școlare.

Exemple:

În ziua de 16 septembrie a.c., un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Dâmbovița, fără a deține la bordul autovehiculului copia conformă a licenței de transport. De asemenea, nu a informat elevii pasageri cu privire la obligația de a purta centurile de siguranță. Totodată, verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată.

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, constatând că șoferul nu avea copia conformă a licenței de transport la bordul acestuia. Totodată, conducătorul auto nu a  informat elevii cu privire la obligația de a utiliza centurile de siguranță.

Aceștia au fost sancționați contravențional conform HG 69/2012.

La aceeași dată, un al șofer a condus un microbuz pentru transport elevi, în județul Galați, pe DN 25, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de școala gimnazială pentru care efectua transportul. Acesta a fost sancționat contravențional conform art. 5 pct. 17 din HG 69/2012.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close