Eveniment

Declarații de presă susținute de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, și de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în cadrul vizitei efectuate în județul Vrancea

Declarații de presă susținute de șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, și de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman

 

Ionel Dancă: Buna ziua! Aș vrea să mulțumesc Excelenței Sale, domnul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, domnul Adrian Zuckerman, pentru această vizită în județul Vrancea, pentru participarea la discuția avută cu oamenii de afaceri din județul Vrancea, o discuție concentrată pe problemele acestui județ și, mai ales, pe ceea ce ar trebui făcut pentru a deschide atât județul Vrancea, cât și Moldova către investiții. Mult prea mult timp, această regiune a țării, Moldova și județul Vrancea, în mod special, au fost ținute departe de zona de investiții. Acest lucru trebuie schimbat și Guvernul României, așa cum de altfel a şi prezentat aici domnul prim-ministru Ludovic Orban, are în plan proiecte serioase, ambițioase de infrastructură, care să conecteze județul Vrancea și regiunea Moldova la marile platforme comerciale, pentru atragerea investițiilor în acest judeţ. Doar o cifră să vă spun: acest județ, în 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, ultima statistică ne arată că este pe ultimele locuri în țară la atragerea investițiilor străine directe, cu doar 120 de milioane de euro în 10 ani, în condițiile în care alte județe din țară au atras sume mult mai mari. Și acest lucru arată că județul este izolat, în acest moment, iar Guvernul României, prin proiectele de infrastructură pe care le are în implementare, va deschide județul Vrancea și Moldova către investiții. Domnule ambasador, aveţi cuvântul! Vă rog!

Adrian Zuckerman: Mulțumesc foarte mult! E mare plăcere pentru mine să fiu aici. America susţine nu numai acest județ, ci toată România, și vrem să ajutăm România să se dezvolte în toate capacităţile posibile. Eu cred că România are un viitor foarte bun şi trebuie să trecem împreună, acum, de această nenorocire de COVID, iar când ieşim, România o să fie mult mai bună şi mult mai tare decât este acum. Vă mulţumesc la toţi pentru că m-aţi primit în acest fel cald şi e o mare plăcere să fiu aici. Mulţumesc!

Ionel Dancă: Mulțumim! Pentru întrebări, o să avem o conferință de presă mai târziu dacă sunteți de acord. Suntem strânşi cu programul. Vom merge acum către un producător local de vinuri, pentru a vizita această capacitate de producţie şi vă stăm la dispoziţie ulterior, dacă sunteţi de acord! Mulţumim!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close