Eveniment expres 3

Marius Budăi (Grupul parlamentar al PSD) Uniunea Salvaţi-i pe Români de USR-PLUS!

Uniunea Salvaţi România ar trebui să îşi schimbe numele în Uniunea Salvaţi-i pe Români de USR-işti! Asta deoarece niciunul dintre angajamentele pe care USR-PLUS şi le-a luat în campania electorală nu sunt respectate!

În schimb, membrii Coaliţiei de Guvernare de la USR-PLUS şi PNL nu fac altceva decât să se certe permanent între ei, în pofida încercărilor preşedintelui Klaus Iohannis de a-i aduce la masa dialogului.

Prima dintre promisiuni, şi anume scutirea salariului minim de taxe şi impozite s-a tradus prin îngheţarea salariului minim, care, pe lângă faptul că nu mai creşte, rămâne cu acelaşi regim de taxare şi impozitare.Autostrăzile pe care le desenau pe hârtie înainte de alegeri rămân simple desene, noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, altminteri un critic al guvernărilor anterioare ca reprezentant al Asociaţiei Pro Infrastructura, anunţând că lucrările la Comarnic-Braşov ar putea începe, cel mai devreme, peste… trei ani.Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a încălcat Referendumul pe Justiţie, promovat de dreapta în anul 2019, încă de la prima şedinţă de Guvern, când a venit cu o OUG exact pe tema justiţiei. Mai mult, acelaşi Stelian Ion a anunţat că va modifica condiţiile de pensionare a magistraţilor, astfel că s-a trezit cu un val de plecări din sistem. În faţa acestei situaţii, ministrul Justiţiei a anunţat că va renunţa la modificări, astfel că USR-PLUS a îngropat rapid o altă temă de-a sa de campanie, şi anume pensiile speciale.În plină pandemie, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu participă la conferinţele de presă pe tema vaccinării, ci deleagă aceste atribuţii secretarului de stat Andrei Baciu, dar, în schimb, dă comunicate de presă despre programul umoristic de la TVR din noaptea de Revelion.Mai mult, Voiculescu evită să se pronunţe pe tema programului de vaccinare, în vreme ce diverşi deputaţi PNL declară public că nu au încredere în noul ministru USR-PLUS al Sănătăţii. Și peste toate acestea vaccinurile care ar trebui ţinute la – 70 de grade Celsius ajung la spitale în cutii de pizza, iar Ministerul Sănătăţii răspunde cu… glume pe reţelele de socializare.Acesta este tabloul noii guvernări PNL-USR-PLUS-UDMR: venituri îngheţate pentru români, investiţii în infrastructură amânate şi pandemia scăpată de sub control! Salvaţi-i pe români de USR-işti!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close