Eveniment expres 2

Exercițiul comun româno-american RAPID FALCON

Exercițiul comun româno-american RAPID FALCON va avea loc joi, 19 noiembrie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia, cu participarea unor unități de artilerie aparținând Statului Major al Forțelor Terestre și Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa.

Forțele Terestre americane vor participa cu două sisteme mobile de artilerie – HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, iar Forțele Terestre Române cu trei lansatoare multiple de rachete – LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Activitatea, la care vor participa peste 130 militari români și americani cu 30 de mijloace tehnice, are ca scop dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Terestre ale României și cele ale Statelor Unite ale Americii, precum și o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unități de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021.

RAPID FALCON este un exercițiu cu termen scurt de notificare, ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii și defluirea personalului și tehnicii în cazărmile de dislocare la pace și se va desfășura, succesiv, în două locuri, în intervalul orar 12.30-19.30. Astfel, în Baza 57 Aeriană, începând cu ora 13.30, va avea loc sosirea echipamentelor și vor fi organizate declarații oficiale, iar în Poligonul Capu Midia, începând cu ora 15.30, vor avea loc tragerile cu sistemele de artilerie.

Exercițiul va fi organizat cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus impuse de autorități la nivel central și local.

Jurnaliștii interesați să ia parte la cele două activități sunt rugați să transmită informațiile necesare acreditării (nume, prenume, instituția media de care aparțin și numărul carului de reportaj) până miercuri, 18 noiembrie, ora 14.00, la adresele de e-mail dima@roaf.ro (pentru secvența din Baza 57 Aeriană) și la gmedrea@roaf.ro (pentru secvența din Poligonul Capu Midia).

Pentru participarea la activitatea organizată în Baza 57 Aeriană, reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 19 noiembrie, între orele 12.30 și 13.00, la punctul de acces în Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din str. Tudor Vladimirescu, nr. 4, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, având asupra lor un document de identificare personală și legitimația de presă, precum și materiale de protecție sanitară. Persoană de contact: slt. Alexandra Dima, 0769277058.

Pentru participarea la activitatea organizată în Poligonul Capu Midia, reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 19 noiembrie, între orele 14.30 și 15.00, la intrarea în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, județul Constanța, având asupra lor un document de identificare personală și legitimația de presă, precum și materiale de protecție sanitară. Persoană de contact: lt. Anca Medrea, 0749200245.

În vederea acoperirii celor două activități, recomandăm mass-media să participe cu două echipe. MApN va pune la dispoziție, ulterior desfășurării exercițiului, imagini de la ambele secvențe, iar activitatea va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a MApN.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close