Eveniment 2

Solicitare de candidaturi pentru formarea Comisia Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor 2021-2023

Ministrul Culturii lansează invitația de a formula propuneri în vederea constituirii Comisia Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor (mandatul 2021-2023). Propunerile vor fi însoțite de CV-uri din care să rezulte activitatea în domeniu.

În conformitate cu art. 53, din Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor este organismul ştiinţific consultativ şi de avizare în domeniu al Ministerului Culturii şi este condusă de un preşedinte numit prin ordin al ministrului culturii dintre specialiştii cu autoritate recunoscută în domeniu, pentru un mandat de 2 ani.

Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor este alcătuită din 21 de specialişti, numiţi prin ordin al ministrului culturii, pe o perioadă de 2 ani, propuşi de:

a)preşedintele comisiei – 6 membri;

b)instituţiile publice specializate şi colecţionarii de bunuri culturale mobile – 7 membri;

c)cultele, Academia Română şi instituţiile publice de învăţământ superior de profil – 7 membri.

Între principalele atribuții ale Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor se numără avizarea în vederea clasării bunurilor culturale mobile şi, în acest sens, este necesar ca membri acestei comisii să aibă calitatea de experţi în domeniile în care se încadrează bunurile care alcătuiesc patrimoniul cultural naţional mobil,  după cum urmează:  bunuri  arheologice şi istorico-documentare, bunuri cu semnificaţie artistică, bunuri cu semnificaţie etnografică, bunuri de importanţă ştiinţifică şi bunuri de importanţă tehnică sau experți în conservare și restaurare.

Suntem onorați să primim, până cel târziu la data de 05 aprilie 2021, propuneri, la adresa Ministerului Culturii, Bd. Unirii nr. 22, Sectorul 3, 030833,București, în atenția Direcției Patrimoniu Cultural, prin fax, la 021.223.31.57, sau prin email: monica.dumitru@cultura.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close