Eveniment 2

Dan Șlincu (Grupul parlamentar al PSD) Coaliţia Austerităţii Naţionale a tăiat cu 37% bugetul pentru modernizarea drumurilor din judeţul Botoşani faţă de 2019

Deputatul social-democrat, Dan Șlincu, face un apel public către parlamentarii Coaliţiei Austerităţii Naţionale din Botoşani, Costel Șoptică şi Cristian Achiţei de la PNL şi Andrei Drancă de la USR, pentru a a-i convinge pe şefii lor de la Bucureşti să nu îşi bată joc de botoşăneni şi să nu îi lase fără investiţii în infrastructura rutieră.

 

„Alături de colegii mei parlamentari de la PSD Botoşani am depus mai multe amendamente la Bugetul pentru 2021 privind creşterea finanţărilor pentru reabilitarea şi refacerea mai multor drumuri judeţene şi pentru începerea lucrărilor la centurile ocolitoare ale municipiilor Botoşani şi Dorohoi. În schimb, liberalii şi-au dat mâna cu useriştii la nivel local şi naţional şi au redus cu 37% bugetul pentru modernizarea drumurilor din judeţul Botoşani, faţă de 2019. În acelaşi timp, peste 5 milioane de lei au fost tăiate de la investiţii pentru judeţul Botoşani din momentul publicării bugetului şi până la varianta trimisă în Parlament”, a declarat Dan Șlincu.Finanţarea alocată pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) în proiectul Legii bugetului care se dezbate în Parlament a scăzut cu 7,15 miliarde lei faţă de 2020, deşi premierul Cîţu a declarat că va suplimenta bugetul de investiţii pentru proiectele din teritoriu. Mii de comunităţi locale primesc mai puţini bani. Proiectele PNDL sunt în pericol.„Îi rog pe toţi parlamentarii botoşăneni să semneze amendamentele depuse de PSD şi să ceară propriilor miniştri să nu taie bugetul alocat investiţiilor pentru drumurile din Botoşani. Noi susţinem toate proiectele importante pentru judeţ şi ne interesează să oferim condiţii mai bune de trai pentru toţi botoşănenii. Ajunge cu politica de austeritate, oamenii au nevoie să vadă că viaţa lor se îmbunătăţeşte de la an la an”, a completat deputatul PSD Botoşani.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close