Eveniment 2

Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL) În noua sesiune parlamentară vor fi puse bazele aplicării Programului de guvernare al PNL

În această săptămână a început noua sesiune parlamentară în care Partidul Naţional Liberal şi-a stabilit mai multe obiective importante pentru bunul mers al ţării şi aplicarea programului de guvernare.

O primă preocupare a PNL este legată de analizarea proiectelor legislative aflate în acest moment în fluxul parlamentar, respectiv respingerea tuturor iniţiativelor legislative depuse în legislatura trecută. Acestea nu îşi mai au acum rostul, sunt de neaplicat şi vor fi eliminate, deoarece afectează punerea în practică a programului de guvernare al actualei coaliţii. În Legislativ există în prezent sute de propuneri legislative fără obiect de activitate, care vor fi supuse treptat procedurilor legale de respingere.În paralel, parlamentarii liberali, alături de colegii din celelalte partide ale majorităţii, vor lucra la dezbaterea şi adoptarea ordonanţelor de urgenţă emise atât de către Guvernul Ludovic Orban, cât şi de către noul Cabinet Florin Cîţu.Un alt obiectiv prioritar al PNL în acest început de an este punerea în acord a proiectelor legislative declarate neconstituţionale cu prevederile Constituţiei României. De asemenea, mai sunt corecţii de rezolvat în ceea ce priveşte actele normative din domeniul Justiţiei, concomitent cu adoptarea unor noi proiecte de lege raportate la cerinţele de funcţionare ale unei justiţii independente, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene, cuprinse în raportul MCV. Desigur, în zilele viitoare vom dezbate şi vota Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale pentru acest an, imediat ce Guvernul le va finaliza, cel mai probabil săptămâna viitoare.Nu în ultimul rând, vom aduce îmbunătăţiri din punct de vedere parlamentar legislaţiei pensiilor şi a salarizării personalului bugetar, care sunt cuprinse în previziunile programului nostru de guvernare.În ceea ce mă priveşte, voi acţiona în vederea simplificării şi optimizării legislaţiei pentru români, în general, şi pentru clujeni, în special. În mandatul trecut, activitatea mea politică şi parlamentară s-a axat îndeosebi pe rezolvarea problemelor comunităţii şi a oamenilor, indiferent de opţiunile lor politice, iar acest deziderat va fi continuat şi în noua legislatură.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close