Eveniment 2

ACŢIUNILE DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A ÎMBOLNĂVIRILOR CU VIRUSUL COVID-19 SUNT CONTINUATE DE POLIŢIŞTII VRÂNCENI ÎMPREUNĂ CU CELELALTE STRUCTURI ALE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE ŞI CU AUTORITĂŢILE PUBLICE CU ATRIBUŢII ÎN DOMENIU

Reperele activităţilor desfăşurate în acest sens pe raza judeţului Vrancea, la data de 03 februarie 2021

 

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

 

În cadrul acţiunilor desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 127 de unităţi economice şi 138 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

 

De asemenea, au fost verificate 113 mijloace de transport şi au fost legitimate peste 1500 de persoane, constatându-se că 166 dintre acestea nu respectau

 

 

măsurile de protecţie individuală, iar 39 de persoane au încălcat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

 

Totodată, au fost verificate peste 144 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, iar alte 618 persoane au fost verificate referitor la respectarea măsurilor de carantină.

 

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 205 sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 166 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 39 pentru încălcarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, toate în context COVID-19, în cuantum total de 13000 de lei.

 

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

În acest sens recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close