Eveniment 1

Monica-Elena Berescu (Grupul parlamentar al Alianţei USR PLUS) “ Plafonarea salariilor din sistemul bugetar echilibreaza financiar bugetul de anul acesta”

Ne aflăm în situaţia în care statul român consumă mai mult decât îşi permite. Problema lipsei banilor din bugetul statului e una de zeci de ani şi a fost provocată în special de decizii populiste, adoptate iresponsabil înaintea diferitelor runde de alegeri.

 

 

Cu toţii ne dorim să câştigăm mai mult, să trăim mai bine însă aceste beneficii nu se obţin mărind veniturile din pix, fără a indica şi din ce portofel luăm banii. Trebuie eficientizate instituţiile şi agenţiile statului pentru a reduce din cheltuieli şi pentru a recompensa performanţa. Mediul privat oferă un exemplu foarte bun, cel al evaluărilor anuale în urma cărora se acordă creşteri ale salariilor. Iar aceste măriri, se fac de regulă cu un procent cuprins între 5 – 10% în fiecare an.Plafonarea salariilor din sistemul bugetar salvează economia pentru că astfel fiecare cetăţean va rămâne cu bani în buzunar, în loc să îi plătească sub formă de taxe şi impozite; bani folosiţi într-o mare măsură pentru salariile bugetarilor. Să nu uităm că toată economia suferă din cauza acestei pandemii şi că multe companii au făcut concedieri, au diminuat salarii în timp ce în sistemul bugetar chiar s-au mărit unele salarii. Anul 2020 a adus o creştere de 25% la salariile bugetarilor, înainte de declanşarea pandemiei cauzate de coronavirus. Apoi, a urmat perioada de izolare ce a afectat puternic economia şi afacerile. În timp ce mediul privat face concedieri colective din cauza restrângerii activităţii, sistemul bugetar solicita creşteri ale veniturilor. Poate cel mai important aspect în acest caz, este faptul că banii bugetului de stat provin întocmai de la mediul privat. Ori atunci când companiile înregistrează pierderi, înseamnă că vor plăti mai puţini bani către buget, pentru că le scad veniturile.Putem creşte salariile şi pensiile după ce optimizăm aparatul administrativeDa, putem avea salarii şi pensii mai mari dacă reformăm sistemul şi se fac angajări doar pe bază de competenţe profesionale. Avem nevoie de funcţionari mai eficienţi, mai harnici şi plătiţi mai bine. Pentru asta, trebuie redus numărul total al acestora şi modernizată infrastructura digitală. Cu siguranţă sunt mulţi profesionişti în aparatul administrativ şi fără ei s-ar bloca aparatul guvernamental şi cel din administraţia publică locală. Sunt aceiaşi oameni care şi-au clădit o carieră solidă, pe merit şi care poate uneori asistă neputincioşi la favorurile politice şi detaşările pe funcţii făcute în mod sfidător. Acest mecanism al detaşărilor trebuie desfiinţat.Sistemul de sporuri trebuie reconfigurat şi echilibrat pentru că sunt foarte multe cazuri în care se acordă acest tip de beneficii pe criterii absurde, dar conform legii şi astfel unii mai câştigă aproape încă un salariu. Ca să nu mai vorbim de multe situaţii în care şefii unor departamente sau direcţii câştigă mai mult decât cei care conduc toată instituţia.A venit momentul ca oamenii din sistemul public să înţeleagă şi să accepte că este nevoie de echilibru financiar şi că mediul privat trebuie respectat şi încurajat să se dezvolte. Nu putem cere mai mulţi bani de la cei care i-au pierdut într-o formă sau alta, ci de la cei care nu au resimţit deloc efectele pandemiei: aparatul bugetar.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close