Despre noi

Pentru toţi românii care gândesc #rezist GAZETA CIVICA reiterează obiectivele pentru care milităm.

gazeta civica

suntem Lazăr și David Covalciuc și împreună am conceput și demarat acest poiect prin care editam ziarul online Gazeta Civică. Această publicație este una de opinie și atitudine civică. În paginile acestui ziar se vor regăsi toate cerințele societății românești și ele vor rămâne de actualitate până la soluționare. Nu suntem membri de partid, deci nu facem politica vreo unui partid sau a vreo unui politician. Avem ca simpatie alianța USR-PLUS pe care ne propunem să o ținem „în priză„ pentru ca această alianță să rămână acea fată MORGANĂ a politicii românești de care s-a îndrăgostit un important segment din electoratul Românesc. Ne dorim ca alianța USR-PLUS să fie o forța politică dinamică care să promoveze toate ideile novatoare ale unei autentice democrații. NE DORIM CA ACEASTĂ ALIANȚĂ SĂ RĂMÂNĂ LA STADIUL DE ALIANȚĂ ȘI CE ESTE IMPORTANT, NE DORIM CA ACEASTĂ ALIANȚĂ SĂ NU SE TRANSFORME IN REMORCA ALTUI PARTID POLITIC.

 Pentru ce vom milita:

 • Audit general în tot sistemul bugetar pentru a se stabili necesarul de personal, necesarul de echipamente și consumabile (pentru acest lucru se va organiza licitație publică internațională)
 • După incheierea auditului pentru toate posturile rezultate se va organiza concurs
 • Nici un post în sistemul bugetar nu va mai putea fi ocupat decât prin concurs
 • Politicieni nu vor mai avea dreptul să facă numiri în funcții publice
 • Politicieni nu vor mai putea face parte din consiliile AGA urmând ca pentru acestea să se găsească alt mod de funcționare care să nu fie tangibil cu clasa politică
 • Reforma constituției.
 • Reforma CNA.
 • Vot electronic introdus in regim de urgență pentru ca alegători să se poată exprima indiferent unde s-ar afla in ziua votului.
 • Votul electronic va fi introdus la toate tipurile de alegeri inclusiv la alegerile locale și la referendumuri
 • Anularea art.42, 51, 83,84 și 85 din legea 208/2015 (lege ce vizează alegerile parlamentare)Prin aceste articole cetățenilor români li se interzice să își exercite dreptul de vot în afara perimetrului circumscripției electorale unde au domiciliul sau reședința.
 • Adaptarea și adoptarea legilor justiției în conformitate cu recomandările MCV, GRECO și ale Comisiei de la Veneția.
 • Desființarea secției speciale de investigare a magistraților întrucât acordul pentru funcționarea acesteia încalcă decizia nr.2/2012 a CCR
 • Urmând ca investigarea magistraților să se facă conform deciziei CCR mai sus enunțată
 • Achiziția de bunuri și servicii realizate din bani publici doar prin licitație publică indiferent de valoarea bunului sau serviciului ce urmeaza a fi achiziționat.
 • Promovarea unui amplu program de ecolgizare la nivel național pentru tot teritoriul țări.
 • Promovarea unor programe de mare infrastructură prietenoase cu mediul și în sprijinul unui mediu sănătos.
 • Ministerul dezvoltării regionale se va transforma in ministerul lucrărilor publice. În cadrul acestui minister vor fi angajați 1500 proiectanți și 1500 arhitecți care vor prelua cerințele investiționale de la autoritațile publice locale și centrale pentru care vor realiza proiecte fezabile și care vor fi în conexiune perfectă cu proiectele de la nivel național si cu conexiunile transfrontaliere. În lipsa angajări unei vaste echipe de proiectanți și arhitecți, statul român nu va avea capacitatea de a realiza proiecte pe baza cărora să absoarbă fondurile europene ce revin României.
 • 15 în agricultură milităm pentru sistem de irigații pentru toată suprafața arabilă.
 • Completarea stațiilor de rachete anti-grindină care să acopere intreg teritoriul țări.
 • Introducerea asigurări abligatorii pentru culturi și producție zoo-technică
 • Pentru ca fiermieri să obțină plus valoare pentru producțiile obținute vor fi ajutați cu proiecte si fonduri nerabursabile pentru înființarea de spații în care să fie procesate producția agricolă.
 • De asemenea se impune ca fermieri să fie ajutați cu proiecte și fonduri nerabursabile pentru construcția de depozite pentru cereale și legume, fructe. Depozitele vor fi consturite la cele mai înalte standarde ale momentului.
 1. solicităm europarlamentarilor români să sprijine aprobarea și finanțare mai multor proiecte de mediu în parlamentul și comisia europeană, cum ar fi:
 2. finanțarea unui program pilot cu fonduri nerabursabile prin care în România să fie construite anual 50.000 de apartamente independente energetic.

– Amplul program de reînpădurire.

– Dragarea și ecologizarea cursurilor de apa.

        –  Colectare selectivă a deșeurilor cu eliminarea gropilor de gunoi (pentru acest lucru vom expune proiectul nostru).

Acestea sunt doar o parte din principiile pentru care vom milita pentru a fi transpuse in practică. Pentru fiecare din ele vom veni cu argumente în articolele ce vor fi găzduite de ziarul nostru. La principiile mai sus enunțate vom adăuga și alte solicitări venite din partea societății civile. De la aceste principii nu ne vom abate, nu le vom trage pe o „linie moartă„ ci alături de de stirile cotidiene vor ramâne ca subiecte de actualitate a publicației noastre. Vom deschide liste de adeziuni cetățenești pentru declanșarea de referendumuri prin care sa modificăm constituția si legile în sensul de a răspunde tuturor cerințelor cetățenești. GAZETA CIVICĂ este o publicație absolut independentă fară nici un fel de finanțare și pe această cale îi rugăm pe cei care vor să suțină financiar apariția acestui ziar să facă donații în lei sau orice altă valută, în următorul cont deschis la RAIFFEISEN BANK pe numele: SC GÂNDIM ALTFEL SRL cod IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 2191 7596 Agenția Botoșani România. Mai precizăm că intenționăm să mărim echipa redacțională pentru ca 24/24 șapte zile pe săptămână să răspundem prezent solicitărilor venite din partea socității civile și să răspundem prezent Românilor indiferent unde s-ar afla pe glob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close