Cultură

Ministrul Ion Ștefan a participat la inaugurarea căminului cultural din Tâmboești

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, a participat, pe data de, 20 septembrie, la inaugurarea căminului cultural din Tâmboești (jud. Vrancea), obiectiv reabilitat, modernizat și dotat de Compania Națională de Investiții (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Imobilul, construit în anul 1957, a fost preluat de CNI întrucât se afla în stadiu avansat de degradare, structura de rezistență fiind afectată de seismele din 1977, 1986 și 1990.

Prin realizarea proiectului, în valoare de 1,48 milioane de lei, s-au avut în vedere refacerea în totalitate a corpurilor de clădire anexate, termoizolarea clădirii principale, refacerea acoperișului, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, înlocuirea pardoselilor, a instalațiilor electrice, montarea de instalații sanitare și termice și asigurarea ventilației corespunzătoare. Clădirea va rezista unui seism de grad Rs III.

”Mă bucur să văd că o investiție a MLPDA, prin CNI, arată atât de frumos și sper ca, după ce pandemia va trece, să fie plină de oameni, fie că participă la festivități, fie că cei mici vin la bibliotecă să citească și să învețe. De altfel, căminul cultural li se adresează în primul rând lor, elevilor, și sper ca dotarea făcută de CNI în acest obiectiv, să îi ajute în procesul educațional”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Obiectivul are sală de spectacole cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri, sală de lectură, depozit de carte, sală de activități recreative și spații auxiliare. Dotările includ videoproiector, ecran de proiecții, proiectoare și orgă de lumini, amplificatare audio și boxe, microfoane și mobilier.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close