Actual expres 2

ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTI ÎN JUDEŢUL IAŞI PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA INFECTĂRII CU SARS-CoV 2

În data de 26 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

 

La activităţile desfăşurate au participat peste 180 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 271 de societăți comerciale şi 49 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 738 de persoane.

 

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 31.000 de lei, dintre care 98 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

 

Exemple:

 

  1. Un tânăr de 24 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din oraşul Hârlău.

 

  1. O tânără de 24 de ani a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Paşcani.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close