Actual expres 1

Secretarii de stat MEEMA Dan Dragoș Drăgan, Niculae Havrileț au participat la reuniunea informală a Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie – secțiunea Energie, organizată de Președinția germană a Consiliului UE

Reuniunea informală a Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie – secțiunea Energie, organizată de Preşedinția germană a Consiliului Uniunii Europene, a avut loc  la data de 06 octombrie 2020, în format videoconferință. La reuniune au participat miniștrii responsabili pentru energie din statele membre ale UE și comisarul European pentru energie Kadri Simson.

România a fost reprezentată de către secretarii de stat MEEMA Dan Dragoș Drăgan, Niculae Havrileț și de directorul general al Direcției Generale Afaceri Europene Elena Popescu.

Agenda discuțiilor a vizat următoarele teme: perspective europene în vederea atingerii țintelor în domeniul energiei pentru anul 2030 și perpective la nivelul Uniunii Europene privind Strategia pentru Hidrogen.

Cu această ocazie miniștrii energiei sau reprezentanți ai acestora au prezentat măsurile pe care fiecare Stat Membru UE le are în vedere pentru atingerea țintelor stabilite conform Planurilor Naționale Energie și Schimbări Climatice 2021-2030, precum și provocările pe care le-au identificat în realizarea acestor obiective ambițioase. Totodată, Statele Membre și-au exprimat susținerea pentru promovarea utilizării hidrogenului ca sursă de energie curată.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close