Actual expres 1

Poliţiştii arădeni au dăruit ghiozdane pentru 100 de copii

În cursul zilei de azi, poliţiştii arădeni au finalizat o primă etapă a unui proiect social, prin care au fost achiziţionate şi dăruite copiilor care provin  din familii cu situaţie materiala precară, 100 de ghiozdane.

 

Această nouă acţiune  caritabilă  a poliţiştilor arădeni este parte integrantă a mai multor proiecte comune pe care, în acest an, cu totul altfel, le desfăşoară  în  colaborare cu Arhiepiscopia Aradului.

 

Astfel, prin implicarea directă a Arhiepiscopiei Aradului, preoţii parohi au identificat copiii care ar avea nevoie de sprijin material,  iar poliţiştii, din fonduri proprii şi cu implicarea Corpului Naţional al Poliţiştilor Arad şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA), regiunea Arad au achiziţionat  ghiozdanele necesare.

 

,,Se ştie că aliaţii tradiţionali ai familiilor sunt şcoala şi biserica şi în contextul  în care, de la începutul acestui an şcolar a  devenit operaţională o nouă structură a poliţiei, Biroul de Siguranţă Şcolară,   pentru binele copiiilor noştri, ne-am alăturat şi noi, poliţiştii. Dorim ca, pe lângă  activităţile şi misiunile zilnice  pe care le desfăşurăm în slujba comunităţii, să demonstrăm că suntem parte integrantă a ei. Prin prezenţa şi activităţile noastre specifice de prevenire, ordine şi siguranţă, dar şi social-educative, dorim să facem parte activ din educaţia copiiilor, a generaţiilor care, şi prin implicarea noastră, vor deveni adulţi responsabili, cu conduită civică şi respect faţă de lege.

Este un bun prilej de regăsire a unor valori, este momentul în care trebuie să adunăm energiile umane, iar unitatea de măsură să fie empatia şi  generozitatea,, .

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close