Actual expres 1

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg vor deschide Conferința anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării și neproliferării armelor de distrugere în masă

Ministerul român al Afacerilor Externe și NATO vor găzdui marți, 10 noiembrie 2020, Conferința anuală a NATO pe tema controlului armamentelor, dezarmării și neproliferării armelor de distrugere în masă, în format videoconferință.

Asumarea găzduirii și organizării evenimentului constituie o expresie concretă a contribuției României la eforturile aliate de consolidare a arhitecturii globale privind controlul armamentelor, dezarmarea și neproliferarea armelor de distrugere în masă.

Evenimentul, aflat la cea de-a 16-a ediție, va fi deschis de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg. Ambele alocuțiuni vor putea fi urmărite în direct, pe conturile de YouTube și Facebook ale MAE (https://www.youtube.com/user/MAERomaniahttps://www.facebook.com/mae.romania), precum și pe pagina de internet a NATO (https://www.nato.int/), începând cu ora 14:00 (ora României).

Printre invitații sesiunilor de lucru ale Conferinței se vor număra Gustavo Zlauvinen, Președintele desemnat al Conferinței de Evaluare a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare, și Izumi Nakamitsu, Sub-Secretar General al ONU și Înalt Reprezentant pentru Dezarmare. La conferință va participa și secretarul de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu.

Conferința va marca aniversarea a 50 de ani de la intrarea în vigoarea a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare și va oferi un cadru de dezbatere în perspectiva Conferinței de Evaluare a acestui Tratat, avută în vedere pentru luna august 2021.

Informații privind Conferința sunt disponibile și pe site-ul MAE, la adresa: http://www.mae.ro/node/54077.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close