Actual expres 1

Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL) Bugetul pentru anul 2021 va susţine investiţiile publice începute sau programate pentru dezvoltarea Moldovei

Deputatul PNL, Ioan Balan, are convingerea că Guvernul României va reuşi să găsească, atât din resursele naţionale, cât şi din fondurile europene nerambursabile, finanţările necesare pentru realizarea proiectelor majore de investiţii care să contribuie la dezvoltarea locală şi regională a Moldovei:

 

 

”Anul 2021 va fi un an deosebit de dificil din punct de vedere financiar, în condiţiile în care efectele economice negative ale pandemiei continuă să afecteze operatorii economici şi bugetul de stat. Sunt mulţi cei care consideră în mod greşit că începutul campaniei de vaccinare coincide automat cu terminarea pandemiei şi cu revirimentul automat al economiei. Chiar dacă Guvernul şi autorităţile locale depun eforturi pentru a face din campania de vaccinare un succes, suntem încă departe de finalul mult aşteptat. Lupta cu pandemia se câştigă prin efortul nostru, al tuturor. De aceea, este important să fim în continuare precauţi, să respectăm măsurile impuse de autorităţi şi să susţinem puternic revenirea economiei.În anul 2020, chiar în plină criză sanitară şi economică, Guvernul PNL a reuşit cele mai bune performanţe din ultimii zece ani în domeniul investiţiilor publice. Proiecte de investiţii abandonate de guvernele anterioare au fost puse pe picioare şi s-au găsit resurse financiare pentru a fi realizate. La nivel local, investiţiile în infrastructura de utilităţi, în modernizarea drumurilor locale, în reabilitarea unităţilor şcolare şi a altor obiective de interes local au cunoscut o dinamică fără precedent, iar finanţările au fost acordate indiferent de culoarea politică a administraţiei locale. Numai dacă nu vrem, nu vedem ce eforturi s-au făcut anul trecut pentru dezvoltare. La nivelul Moldovei, s-au pus în mişcare proiecte aşteptate de zeci de ani, la care unii chiar nici nu mai sperau că vor fi vreodată realizate. Autostrăzile Moldovei nu mai sunt de anul trecut doar simple iluzii şi mâzgălituri pe hartă, ci proiecte concrete, în curs de derulare. Pe centurile ocolitoare ale Rădăuţiului sau Bacăului circulă deja autovehicule. Alte tronsoane sunt în stadii avansate de proiectare sau de execuţie. De aceea este extrem de important ca în anul 2021 Guvernul să asigure resurse pentru accelerarea investiţiilor în Moldova. Știm cu toţii prin ce dificultăţi financiare trece România! Știm cu toţii că Guvernul trebuie să asigure bani pentru susţinerea sectorului sanitar, pentru educaţie, pentru pensiile părinţilor noştri, pentru salarii şi pentru investiţii. Cu toate acestea, am convingerea că prin colaborare loială între partidele politice care susţin dezvoltarea României, vom găsi împreună soluţii la toate. Îmi doresc cu toată forţa ca în următorii patru ani să vedem o schimbare radicală în Moldova, care să însemne infrastructură modernă de transport, energie, utilităţi şi comunicaţii, un mediu economic puternic şi competitiv care să ofere salarii mari şi servicii publice de educaţie şi sănătate la aceleaşi standarde ca în statele dezvoltate din Uniunea Europeană”.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close