Actual expres 1

FORŢELE DE ORDINE CONTINUĂ ACTIVIĂŢILE DE VERIFICARE A MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ

În perioada 28-29 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, fiind intensificate activităţile de verificare în zonele aglomerate, pieţe, societăţi comerciale.

 

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 2500 de persoane şi au fost controlate peste 500 de obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

 

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport public în comun, fiind oprite pentru control 263 de astfel de autovehicule.

 

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 215 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17 500 lei.

 

Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 856 din 2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

 

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară dispuse vor continua şi în perioada următoare, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte distanţa socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close