Actual expres 1

COMUNICAT DE PRESĂ MAI

În cursul zilei de ieri, 31 ianuarie, aproape 16.000 angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai altor instituții au efectuat peste 1.500 acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Astfel, angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu autoritățile locale, au verificat aproape 5.000 operatori economici, aproximativ 200 operatori de transport persoane, peste 9.400 obiective de interes (inclusiv 3.872 de restaurante, terase sau fast food-uri), precum și peste 70.500 persoane.

Ca urmare a acestor controale, au fost aplicate  aproximativ 6.500 de sancțiuni contravenționale, ce însumează peste 1,3 milioane de lei.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, fiind aplicate 5.533 de sancțiuni contravenționale,  în valoare totală de  peste 1 milion de lei.

Totodată, au fost aplicate 1.006 sancțiuni pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private,  transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

La linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165 au fost primite 6 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 2 de județe.

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă, deoarece doar printr-un efort comun putem opri răspândirea virusului.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close