Actual 2

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.800 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 797 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 61.687 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 780.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

În noaptea de 28 spre 29 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Ştefăneşti – I.P.J Argeș, care desfăşurau acţiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, au depistat o femeie, de 29 de ani, din Ştefăneşti, care nu şi-a putut justifica deplasarea în intervalul orar 23:00-05:00 şi nu purta masca de protecţie.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat  faptul că femeia figura în carantină la domiciliu din data de 24 ianuarie a.c.

În urma celor constatate, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

Tot ieri noapte, în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bascov  – I.P.J. Argeș au constatat faptul că la o societate comercială (magazin alimentar şi bar), din localitatea Miceşti, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea activității.

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

De asemenea, poliţiştii au depistat în interior 5 persoane şi pe administratorul societăţii, care nu purtau masca de protecţie şi care, conform normelor legale în vigoare, nu puteau justifica deplasarea în afara locuinței, după ora 23:00.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.

***

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă  organizarea  de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), atât în spații deschise, cât și în cele închise (saloane,  restaurante, baruri,  săli de evenimente etc.).

Pentru siguranța tuturor, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close