Actual 2

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-CoV-2 PE RAZA JUDEȚULUI BRAȘOV

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat noi activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

 

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

 

Activitățile desfășurate de către polițiștii brașoveni sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Ieri, 26 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 144 de locații, 66 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 22 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.500 de persoane, au verificat peste 325 de mijloace de transport persoane și 270 de autovehicule.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 192 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 7 aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea totală a acestora fiind de  13.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.150 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 37 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 58 de locații, au legitimat 320 de persoane și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, valoare de 3.000 lei.

De asemenea, au fost verificate 29 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 8 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat 16 persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 2.000 lei.

 

La data de 26 ianuarie 2021, a fost înregistrat un apel TEL VERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.

 

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

 

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close