Actual 1

REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI INFORMATICE

Ieri, 28 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 3 percheziții, în județul Iași, la locuințele unei persoane bănuite de infracțiuni informatice.

Din cercetări a reieșit că bărbatul, de 34 de ani, din Iași, ar fi creat, fără drept, prin utilizarea datelor de identificare ale unei alte persoane, un cont de acces online banking pe contul bancar al acestuia, deschis la o bancă din Regatul Unit.

În perioada mai – iunie 2020, ar fi accesat, fără drept, contul bancar și ar fi transferat 37.000 de lire sterline, dintre care 36.000 de lire sterline în contul său bancar și ar fi efectuat o plată de 1.000 de lire sterline către un comerciant.

De asemenea, în cursul anului 2020, ar fi deținut și folosit echipament hardware și software, pe care le-ar fi folosit la falsificarea instrumentelor de plată electronică și a instrumentelor de plată la comerciant.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit mai multe sisteme informatice, carduri bancare, cititoare de carduri bancare, 12.085 de lire sterline, 1.485 de euro, 11.619 lei, 205 dolari americani și 100 de dolari jamaicani, precum și un plic cu substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de marijuana.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Secția de Poliție Rurală Lețcani.

În activități, au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentarii întregii activități infracționale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close