Actual 1

CONTROALE ȘI INTERVENȚII PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

 

Peste 6.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 838 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

 

Au fost efectuate 65.349 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

 

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.696 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 940.055 de lei .

 

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

 

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

 

Exemple:

 

1. În seara de 23 ianuarie a.c., poliţiştii din Dolj au fost sesizați, prin ,,TELVERDE”, cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din Craiova, este organizată o petrecere.

 

La fața locului, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj și G.J.M.B. Craiova, în incinta localului, polițistii au identificat 55 de persoane care participau la un eveniment privat, respectiv o logodnă, astfel, fiind aplicate 55 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, în valoare de 17.500 de lei.

 

De asemenea, a fost identificat organizatorul evenimentului, un bărbat, de 42 de ani, din Craiova, care a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei, precum și administratorul localului, o femeie, din Craiova, care a fost sancționată cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.

 

2. Tot ieri, 23 ianuarie, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe unități de alimentație publică din sectorul 1, zona Herăstrău, privind modul de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Având în vedere faptul că au fost constatate abateri de la normele legale la 5 societăți comerciale, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru în valoare de 20.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.

 

3. La data de 23 ianuarie 2021, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au descins, în zona de competență, într-un spațiu în care se desfășura un eveniment privat, la care participau peste 20 de persoane.

 

Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  26.000 de lei, pe numele organizatorilor  find întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 9 Poliție.

 

4. În cursul serii trecute, polițiștii din Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în incinta unui restaurant din zona Sântuhalm, se desfășura un eveniment privat.

 

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Deva și Poliției Orașului Simeria, însoțiți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au identificat toate cele 65 de persoane participante la acest eveniment privat.

 

Atât participanții, cât și administratorul localului, urmează a fi sancționați contravențional pentru încălcarea prevederilor legale privind prevenirea răspândirii Covid 19.

 

În urma descinderii polițiștilor, evenimentul privat a luat sfârșit.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close