Actual 1

Contractul pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69” a fost semnat!

La data de, 29 ianuarie 2021, în prezența ministrului Cătălin Drulă, conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a semnat cu reprezentanții TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A. contractul de proiectare și execuție pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timișoara – DN 69”.

 

Contractul în valoare de 189.571.920,62 lei fără TVA, a cărui finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, are o durată de 108 de luni, din care: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuție a lucrărilor și 84 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

 

Traseul drumului de legătură, în lungime de 10 km,  începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

 

Prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timișoara, cu scopul creșterii mobilității la nivelul infrastructurii rutiere aferente rețelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivității economice și la îmbunătățirea condițiilor în transportul rutier de mărfuri și călători și la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic și reducerea duratelor de transport.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close