Actual 1

Comunicat de presă: Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține parteneriatul cu Banca Mondială pentru finanțarea proiectelor de investiții în educație și sănătate

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat astăzi, 29 martie 2021, în regim de videoconferință, la o întrevedere cu reprezentanții Grupului Băncii Mondiale, respectiv dna Gallina A. Vincelette, director pentru Uniunea Europeană, dna Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, dl Ari Naim, manager regional IFC și dna Olga Sclovscaia, șeful departamentului Europa și Asia Centrală MIGA.

“Banca Mondială este un partener important pentru România, atât din perspectiva impactului proiectelor finanțate în cadrul reformelor sectoriale, cât și a avantajului oferit de expertiza și experiența Băncii în aceste domenii. Apreciez eforturile și mobilizarea echipei Băncii și susțin continuarea demersurilor pentru contractarea împrumuturilor aflate în diferite stadii de pregătire, având în vedere importanța obiectivelor urmărite în cadrul acestor proiecte. Mă refer în special la semnarea, în prima parte a acestui an, a finanțărilor de 100 de milioane de euro pentru susținerea proiectului «Școli mai sigure, incluzive și sustenabile» și 150 de milioane de euro pentru construirea a două centre în cadrul Spitalului Județean Târgu-Mureș și a Spitalului Grigore Alexandrescu, din București” a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

În cadrul aceleiași întrevederi, ministrul Finanțelor a subliniat interesul părții române pentru utilizarea resurselor financiare ale Grupului Băncii Mondiale în scopul optimizării și asigurării complementarității surselor de finanțare a necesităților bugetare. Paleta largă a instrumentelor oferite de Bancă, precum și specificitatea acestora permite accesul la operațiuni care susțin acoperirea nevoilor financiare, contribuind în același timp la ducerea la îndeplinire a măsurilor asumate prin reformele sectoriale.

Reprezentanții Băncii Mondiale și-au exprimat disponibilitatea de a continua sprijinul acordat autorităților române în implementarea proiectelor prioritare, încurajându-se astfel continuarea dialogului pentru identificarea ariilor de intervenție comune și a modalităților optime de colaborare în acest sens.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close