Actual 1

Comunicat de presa DIICOT

La data de 10.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unu număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de  risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au desfășurat activități de comercializare de cannnabis și ecstasy către diferiți consumatori, pe raza municipiului Miercurea Ciuc.
La data de 10.03.202, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Harghita au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de cannabis și ecstasy, 8 grindere, 1 minicântar electronic, precum și suma de 700 lei.
La data de 11.03.2021, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a unui inculpat și măsura preventivă a controlului judiciar, față de celălalt inculpat. .
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul  I.P.J. Harghita, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O Covasna și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Harghita.
Într-o altă cauză, la data de 12.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Harghita, au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de  risc și mare risc.
În cauză s-a reținut faptul că, inculpații au desfășurat activități de comercializare de droguri de risc(cannabis și hașiș), precum și droguri de mare risc (amfetamină și comprimate ecstasy) către diferiți consumatori de pe raza județului Harghita.
La data de 12.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Harghita au efectuat un număr de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județului Harghita, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de droguri de risc și mare risc respectiv comprimate ecstasy, cannabis și hașiș, precum și 2 grindere.
La data de 13.03.2021, Tribunalul Harghita a dispus arestarea preventivă a unui inculpat, pe o perioadă de 30 de zile .
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O  Târgu-Mureș, S.C.C.O Covasna, al lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Harghita și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Harghita.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close