Actual 1

Bătrânețe alinată de jandarmi

Dacă știi să asculți, nu îți trebuie mult timp pentru a cunoaște pe cineva, mai ales atunci când interlocutorul tău este un bărbat în vârstă de 78 de ani, greu încercat de anii bătrâneții.

Jandarmii băcăuani l-au întâlnit în urmă cu o săptămână în împrejurări nu tocmai fericite, iar povestea lui de viață i-a impresionat. Din locul unde l-au găsit căzut pe stradă, vizibil epuizat și până la domiciliul acestuia nu sunt mai mult de cinci kilometri, dar povestea tristă a lui nea Vasile, spusă în cele câteva minute, a fost suficientă pentru a-i motiva pe jandarmi, care au pus mână de la mână pentru a-i oferi un ajutor.

Din păcate, bărbatul își duce traiul singur, ghinionul făcând ca în urmă cu câțiva ani casa în care locuia să ardă, iar acum locuiește într-o anexă refăcută cu ajutorul unor vecini inimoși.

Lipsurile materiale cu care se confruntă nu i-au permis ca în această iarnă să facă focul în sobă pentru încălzirea locuinței, dar cu sprijinul jandarmilor această problemă și-a găsit un final fericit. În această dimineață, aceștia i-au făcut o vizită și i-au dăruit alimente, mâncare gătită, precum și lemnele atât de necesare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close