Actual 1

ACŢIUNILE POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

Asigurarea integrităţii fondului forestier reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, polițiștii desfășurând permanent activități pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

            În urma activităţilor desfăşurate de structura de ordine publică pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenționale, fiind confiscați 328,35 metri cubi de material lemnos.

 

În perioada 23-26 februarie a.c., structura de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, Direcției Silvice Vrancea, Gărzii de Mediu, Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

 

În urma celor 265 de controale, din care 227 desfășurate pe drumurile publice și 13 la depozite/instalații de material lemnos, au fost constatate 14 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 46/2008 rep. și au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale, din care 47 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 rep. – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 65.345 lei.

 

 

 

 

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 328,35 m.c. material lemnos, în valoare totală de peste 96.900 lei.

 

Exemple:

 

La data de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Vrancea, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Focșani au efectuat un control pe linie silvică la un depozit de materiale lemnoase, ocazie cu care au constatat faptul că în perioada 01-22 februarie a.c. operatorul economic în cauză ar fi expediat din incinta depozitului cantitatea de 91 m.c. lemn foc de diverse specii, fără proveniență legală.

Agentul economic în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a contravalorii cantității de material lemnos expediată, în valoare de peste 9.900 lei.

 

La data de 25 februarie a.c., în urma unui control efectuat la un operator economic cu profil silvic din comuna Nistorești, s-a constatat faptul că acesta ar fi expediat din depozit cantitatea de 70,7 m.c. material lemnos și ar fi deținut în incinta depozitului peste 90 m.c., fără documente de proveniență legală.

Agentul economic în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a cantităților de materiale lemnoase, în valoare totală de 67.604 lei.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close