Actual 1

ACȚIUNI ZILNICE PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Peste 300 de societăți comerciale, aproximativ 600 de autovehicule și 3.187 de persoane au fost verificate de poliţişti în ultimele 48 de ore, fiind aplicate aproape 500 de sancțiuni contravenționale.

 

 

Peste 500 de polițiști au fost la datorie în ultimele 2 zile, împreună cu polițiști locali, jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

 

 

 

În ultimele 48 de ore, peste 3.000 de persoane și peste 600 de autovehicule, din care 264 de mijloace de transport persoane, au fost controlate de polițiști.

 

De asemenea, 307 societăți, din 324 de locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

 

Au fost organizate câte 30 de acțiuni punctuale în fiecare zi (din care 54 de acțiuni independente ale polițiștilor, 4 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 2 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, sălile de jocuri de noroc, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

 

În cadrul acestora, au fost identificate şi sancţionate 3 persoane care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, precum şi 57 de persoane care nu au respectat interdicţia deplasării în intervalul 23:00-05:00.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 479 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 68.000 de lei, astfel:

-419 sancțiuni, în valoare totală de 52.750 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-57 de sancțiuni, în valoare totală de 12.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00);

-3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei la adresa declarată;

 

 

Au părăsit adresele declarate pentru izolare/carantină

 

 

În ziua de 05 februarie a.c., în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, care desfăşurau acţiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, au depistat o femeie de 30 de ani, din Ştefăneşti, care figura în carantină la adresa declarată, de pe raza aceleiași localități.

În urma celor constatate, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

 

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un bărbat de 27 de ani, din Curtea de Argeș, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

 

Poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un tânăr de 19 ani, din Sălătrucu, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

 

 

Nu respecta prevederile legale

 

 

În ziua de 05 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că într-o sală de jocuri de noroc din zona de competenţă, nu se respectă prevederile legale în vigoare cu privire la capacitatea maxim admisă, conform H.C.J.S.U. nr. 4/02.02.2021.

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close