Actual 1

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VASLUI

Peste 200 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat în ultimele 24 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui,  Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică și al Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost derulate 11  misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 90 de mijloace de transport persoane (dintre care 13 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 400 de persoane.

Echipele de control au depistat peste 100 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 25.000 lei.

Totodată, polițiștii au depistat și 17 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de  3.000 lei.

Exemplificăm :

 

În cursul zilei de ieri, 30  ianuarie a.c., începând cu ora 23:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat (petrecere de botez), organizat într-un spațiu privat (interiorul unui local), din comuna Muntenii de Jos, județul Vaslui, cu participarea unui număr mare de persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat un număr de  55  sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei! Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close